maanantai 11. huhtikuuta 2011

Toipumista leikkauksesta

Leikkauksesta toipuminen oli kyllä vaikeampaa tällä kertaa kuin edellisellä. Kipuja ei ollut juurikaan vaan ihan 600mg burana auttoi jo sairaalassa leikkauspäivän iltana ja siitä eteenpäin, mutta maha oli liikutus arka melkein viikon. Koiraa en saanut kantaa ulos kuin vasta leikkausta seuranneen viikon keskiviikkona.

Huolestuttavaa on muutamakin asia, eli ensimmäinen on tämä minkä jo leikkauksen jälkeisenä päivänä totesin: lääkäri totesi että pesäkkeitä oli enemmän kuin edellisellä leikkaus kerralla 2vuotta sitten. Aika nopeasti on siis tullut ja paljon lisää :/ eri lääkitystä lääkäri ehdotteli, muistaakseni keltarauhashormooneja tjn.. mutta itse en syttynyt ajatuksesta ihan vain senkin takia että yhdistin tämän samantien massiivisiin sivuoireisiin. Joten vaadin saada jatkaa ainakin toistaiseksi tällä lääkityksellä sillä en myöskään halua pistää päätäni sekaisin eri hormooneilla :(
Toinen huolestuttava asia on alavatsan arkuus toisinaan. Melkein kuin olisi kipua mutta ei kuitenkaan.. liikkuessa välillä paikallaan ollessa tämän tunnen. En muista oliko edellisenkin leikkauksen jälkeen jonkin aikaa samanlaisia tuntemuksia, pitää yrittää tutkia päiväkirjoja jos ei tästä blogista aikaisemmin löydy mitä epäilen..

Tunteetkin ovat saaneet lisää kyytiä. Ainakaan nyt kun olen "nauttinut" 10kk sinkkuna olosta ja saanut kuulla että endoni näyttää olevan aika aktiivista laatua ei mielessäni ole lapsien tekeminen. Asiat voisivat olla toisin jos minulla olisi se toinen puolisko joka olisi perhekeskeinen yms.. mutta nyt yksin se ei tunnu tärkeältä. Niin tärkeältä että laittaisin itseni peliin henkisesti sekä fyysisesti lapsen takia. Henkisesti koska on varmasti haastavaa alkaa tekemään lasta kun koko ajan miettii lapsettomuuden vaaraa, entäs jos vuoden kaksi putkeen näyttää negatiivista jne.. ja fyysisesti siksi että luulen että kärsisin aikalailla kipuja mahan kasvaessa..

Olen tyytyväinen koiranpentuni hyysäämiseen ja siihen että saan vain elää..

Tässä tämmöistä väsyneen ihmisen pikaista päivitystä elämän kiemuroista..

Rauhallista ja kivutonta yötä kaikille! =)

3 kommenttia: