sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Mankoskin kipuasteikko 5-6

Ensinäkin sananen Mankoski kipuasteikosta että se on omasta mielestä siinä mielin hämärä että kohdassa 6. lukee :Kipua ei voi jättää huomiotta hetkeksikkään. Töihin meno yms onnistuu. Vahvemmat kipulääkkeet tehoavat 3-4h. Mutta missään ohjeistuksessa ei kerrota mitä näillä vahvemmilla kipulääkkeillä tarkoitetaan ja mitä kohdan 5. Miedot kipulääkkeet tarkoittavat. Näin maalaistollona sanoisin että aika hankalaa lähteä määrittelemään kun toisille miedot ovat 200mg-400mg ja minulle nuo miedot on yksi 600mg:nen voisin jopa luokitella kaksi 600mg:n buranaa miedoksi, sillä monesti ne eivät edes vie kipuani pois kunnolla vaan turruttaa hiukan ja pahimmat vihlaisut voivat silti tulla läpi.. Joten tämä on hankalaa.. pitäisi muistaa kysyä lääkäriltäni jotta kipupäiväkirjan täyttäminen olisi selkeämpää..

Toiseksi en ymmärrä mikä on saanut viime aikoina kivun lisääntymään näissä määrin?? olen vasta toisen mercilon levyn loppu puolella eli vielä lääke päiviä olisi noin 23 ei tässä vaiheessa yleensä ole ollut näin montaa päivää näin kovia kipuja.. Onko kevään 2009 laparoskopian apu hävinnyt? Mitä nyt? On todella hankalaa kun pieni kävelykin ja VIIME PÄIVINÄ HENGITTÄMINENKIN tuottaa vihlontaa alavatsaan sisuskalujen liikkuessa :( mitä on tapahtunut nyt :( en pidä tästä.. Onneksi tuo liikkumenen ei aivan koko ajan tuota vihlontaa mutta uskomattoman usein päivän aikana.. En uskalla juurikaan haaveillakkaan lenkkeilystä :( kunhan pakkaset taas menevät ohi niin pakko kokeilla mitä tapahtuu jos lähden kunnolla lenkille..
Kivuista tuli myös vielä mieleen että on alkanut enemmän myös säteilemään tuonne vasempaan jalkaan ihan selvästi sekä oikeaan käteen..tätä vielä epäilen voiko se olla endoa, mutta se on niin samanlaista kipua ku vasemmassa jalassa :( eikai vaan jotain hermoja siellä ole puristuksissa :(

Kolmanneksi flunssa kiusaa edelleen, eli menee taas oikein loistavasti :D pitää kuulostella joutuuko huomenna käymään päivystyksessä vähän meinaisi olla alkavaa keuhkoputken tulehdusta luulisin..

Onneksi tyttöjen kanssa oli aivan mahtavaa viettää iltaa, olivat ylläriksi järjestäneet keilauksen. Ilta oli sangen hauska, kiitos tyttärille.

Koiran pennulle täällä jo yritän miettiä nimeä, ehkä nyt löytyisi se oikea pentu niin pääsisin sitä hyysäilemään ja unohtamaan koko endon sekä lapsettomuuden. Vois keskittyy oikean kumppanin löytämiseen. TOISAALTA miten unohdat ku nämä helvetilliset kivut muistuttaa koko ajan :(
Eikös se muuten ole tutkittua että lemmikki vähentää kipua, stressiä ja vaikka mitä..toivotaan siis myös sellaista apua koirasta =)

1 kommentti: