keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Pelko, oireita ja kaikkea muuta..

Pelkääminen ei sitten todellakaan loppunut plussa uutiseen :/ Nyt kai tuo pelottaa sitten entistä enemmän.. Pelotaa että se pieni elämän alku loppuu yhtä nopeasti kuin on alkanutkin. Meninkin sitten lukemaan netistä kaikenmaailman pelottavia kokemuksia :/ Kaiken lisäksi kaveri opiskelujen piiristä koki vasta juuri jotain kauheaa joten tässä on kyllä pelonsekaiset tunteet. Alavatsassa välillä vieraileva kipu tekee siitä entistä pelottavampaa vaikka kuinka olen lukenut että kivut on normaaleja kiinnityskipuja O.o Ne vaan on niin pelottavia, ihan kuin kuukautiset alkaisi millä hetkellä hyvänsä.. Neuvolaan soitin jo maanantaina tietenkin heti malttamattomana ja sain ajan 5.6 sinne on vielä niiiin pitkä aika miettiä että onkohan siellä ees mitään oikeassa paikassa ja montakohan siellä sitten on, eli toinen pelkoni on että siellä saattaisi olla useampikin kun tuossa lääkkeessä (clomifen) on käsittääkseni suurempi riski kaksosiin yms.. ja voin sanoa että kyllä täällä nyt ihan toivotaan yhtä, oma jaksaminen saattais olla enemmän koetuksella jos pienoisia tulisi yhtä aikaa kaksi! Olipa muuten helvetin nyrpeän kuuloinen neuvolan vastaanotto täti... puhelu meni kutakuinkin näin:

alku tervehdyksien jälkeen....

Minä: Tein viikonloppuna positiivisen raskaustestin
Täti: Niin..
Minä: Niin että pitäisi varmaan neuvolaan varata aikaa..??
Täti: No millon alko viimeset kuukautiset
Minä: 16.4
Täti: Missä asut
Minä: keskustan alueella
Täti: Jaa tuossa ois tuolle X:tätille aika 5.6 varaa puoltoista tuntia aika
Minä:Sopii mainiosti
Täti: No 5.6 sitten kello 12.oo
Minä: Ok. Kiitos hei...

En tuntenut itseäni lainkaan tervetulleeksi vaan tuli vähän sellainen olo että mitä nä tänne soittelet...

Eikös siellä pitäis olla semmonen täti vastaamassa joka ois heti innostunut että Oi ihanaa että onneksi olkoon, katsotaan tästä sitten sulle heti aikaa tänne neuvolaan.... jne... ???

Paah... Ettäpä tympi. Mutta joo sitten onkos mulla mitään oireilua ollu?? NO ON KYLLÄ!

Eli ihan ekana muistan sillon ku nännit näpötti koko ajan ja olivat kipeet no luulin että ne oli saanut liian kovaa kuritusta aikuisten touhujen yhteydessä mutta vähän kummastutti ku en muista että näin olisi touhuttu.. Sitten seuraavaksi väsymys aamulla ois vaan voinut jatkaa unia vaikka kuinka. Sitten tuossa ennen ensimmäistä plussa testiä päätä särki muutaman päivän ja myös koko viikonlopun jolloin nuo kolme plussaa tein ja kulta kävikin hakemassa apteekista panadoli zapp särkylääkettä ja kahdella sellaisella sitten lähti ONNEKSI eikä sen jälkeen ole palannut :) Plussan jälkeen on kyllä jotenkin huomannut viitteitä että suolisto ei toimis ihan niin nopeaan ku ennen, mullahan oli sillon semmonen super suolisto.. Ja joo jos juon limukkaa tai hiilihapotettua vettä niin kaasuongelmia tietää :D Väsymys on vieläkin tietty tai ei siinä mitään tiettyä oo mut onpahan kuitenkin.. lämpö melkein koko ajan 37,5 ja iltasin paleltaa hulluna mutta päivisin tykkää kroppa hikoilla ja kuumua :( Tämmösiä pikkusia..
Etovuus, luulen että kuvittelen mutta kermavaahto ja kaikki happopitoiset ruuat saa minut irvistämään.. (karpalo, vihreät omenat yms)..
Ananasta oon vetänyt aikalailla ja siitä ei sais tarpeekseen siis puhun tuoreesta :) naaamii mutta pakko rajottaa sen ostamista, onneksi ollu nyt tarjouksessa :D
En sitten tiiä onko nämä tosi hommia vai kuvitelluja mut näin minä asiat koen.

En todellakaan uskalla väittää syöväni tällä hetkellä tarpeeksi monipuolisesti joten apteekista ostin tuon clearblue testin yhteydessä Ladyvita Mama kalsium-, monivitamiini- ja kivennäisvalmisteen odottaville ja imettäville naisille siis tarkoitettu 120 tabl. noin 21e ja sitä olen popsinut sitten ohjeen mukaisesti kolme tablettia päivässä. Yritettiin siinä vertailla niitä mammoille tarkoitettuja valmisteita apteekin myyjän kanssa ja tähän jotenkin päädyttiin sen takia ettei tarvinut esim otta kalkkia sitten erikseen enään :) I like! vaikkakin joudun syömään sen kolme tablettia kun muiden valmisteiden mukaan olisi tarvinnut vain yhden ja taisi tämä olla kalleimmasta päästäkin -.-' mut ei se rahan vaan terveen lapsen arvo :)) vaikka eihän nämä takaa mitään tervettä lasta..

Olen myös tässä miettinyt että olenko ihan pipi päästä jos nyt viikonloppuna teen uuden testin? Onko siitä mitään hyötyä mutta tahtoisin ees jotenkin saada varmuutta että siellä on joku.. ehkä nyt niihin liuska testeihin tulisi vahvempi plussa viiva tjn... huoh..

7 kommenttia:

 1. Vaikka neuvolatäti puhelimessä ei ole niin lämpö, toivon että sinun neuvolatätisi on paljon lampimämpi ja tervetuloempi(?).

  Tehdä niin monta testiä kuin tarvitset. Tein itse vain 3 testiä, mutta kesti vielä vähän aika ennen uskoin että olin raskana. Vielä ultraääni jälkeen en uskonut vähän aika. :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi aika on varattu tutulle terveydenhoitajalle neuvolaan, kokemuksesta tiedän hänen olevan paljon mukavampi kuin tuo puhelimeen vastannut henkilö :)

  Luulen että minäkään en meinaa uskoa edes ultaäänenkään jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. Mulle sanottiin että "onko tämä toivottu raskaus" kun soitin ekaa neuvolaa varatakseni. Pikkasen tuli kummallinen olo...

  VastaaPoista
 4. Etkö ole varhaisultraan menossa, vaikka Clomit on ollut käytössä (en nyt muista, oletko ollut julkisella puolella asiakkaana vai missä, mutta sairaaloiden lapsettomuuspoleilla kyllä yleensä aina pääsee varhaisultraan juurikin tuon monikkoraskauden riskin vuoksi)? :o

  VastaaPoista
 5. No eipä neuvolassa mitään tuollaista tuo vastaanotto virkailija sanonut eikä tosiaan kukaan ole mulle sellaista kertonut.. Ja nämä clomit määräsi ihan sairaalassa mun gyne O.o Ei mulla myöskään kyllä koskaan ollut mitään seuranta ultraakaan että ois nähty että auttaako clomit mut näyttävästi autto... meillä on täälläpäin nää asiat vähä silleen tälleen :(

  VastaaPoista
 6. Eihän se asia neuvolan kautta yleensä hoidukaan, vaan polille itse soitellaan, että haluaa ultraan (jos on siellä asiakkaana ollut & siellä on luvattu ultran mahdollisuus). Ilmeisesti et siis ole ollut lapsettomuuspolin asiakas, vaan esim. yleisesti naistentautien? Siinä voi olla vähän eri käytännöt sitten, koska normistihan nyt Clomeissa tosiaan seurantaultrakin tehdään vasteen toteamiseksi...
  Noh, sitten sulla on jännä odotus edessä np-ultraan asti (voihan sitä toki yksityisellekin mennä, jos vaan talous sallii). :I

  VastaaPoista
 7. Niin noh tuskin tässä ihan hengenhätä on sen ultraamisen kanssa kun olokin on ihan hyvä :) eihän sinne neuvolaan ole enään kuin kaksi viikkoa ja siellä varmaan selviää kaikki.

  VastaaPoista