maanantai 10. joulukuuta 2012

Neuvolan kotikäynti raskausaikana

rv 34+1

Tänään oli siis tuo jännittämäni neuvolan kotikäynti. Mitä tuota turhaan jännittämään. Toi minulle libero kassin sekä pamppersin paketin. Mittasi mahan, tunnusteli vauvan asentoa, mittasi verenpaineen ja teki pissatestin. Sitten vaan juteltiin :D Kehu kotia nätiksi ja lopuksi vielä sano että minusta tulee hyvä ja jämäkkä äiti :) lämmitti sydäntä. Ei mitään paikkoja tutkiskeltu edes pinnansänkyä ja hoitopöytää halunnut nähdä mutta toisaalta annoin makkarin oven olla ihan avoimesti auki ja kyllä ne ovelta näkyy jos haluaa katsoa makkariin päin.. Kysy vaan ohimennen siinä että onko kaikki jo hankittu ja kerroin että pikku juttuja kuten hoitopöydän alusta ja pari tuttipulloa pitäis hommata yms.. mutta kaikki muuten on jo et vauva sais tulla sen puolesta.

Kerroin kivuista ja terkkari meinasi et jos kovasti vielä särkee niin soitto vaan päivystykseen. Jos pääsis sitten vaikka tarkistaa tilannetta et onko paikat jo aukeamassa yms.. Mut meinasi et vauva alkaa olla jo aikalailla tuolla oikeissa asemissa ja tekee nyt työtään eli työntyy pää paikoilleen oottamaan synnytystä josta kipua/särkyä voi syntyä. Ja kun tuota mahaa paineli tuolta alhaalta niin jumakekka että teki kipeää, vielä sittenkin kun ei edes enään painellut eli kyllä siellä edistystä tapahtuu tulevaa varten.

Kerroin seksi lakosta ja sano että oikein fiksu ajatus että sitten viikolla 36 voi taas antaa mennä huoletta et sit alkais olla jo vauva tarpeeks kehittynyt synnytystä varten :) eli saa mies niellä mutinansa.

Kerroin myös että ei miehellä olekkaan mitään juomis ongelmaa ja kerroin mitä on selvinnyt yms ja tuntu olevan huojentunut terkkari vähäsen mutta samalla kyseli mitä mieltä oon jne.. mut kuulosti tyytyväiseltä. Kysy että pelottaako että jään yksin lapsen kanssa niin siihenkin tokasin että mitään pelkoa ei oo että mä tiiän et selviin tapahtu mitä tapahtu ja et tukijoukot on hyvät omalta sekä miehen puolelta :)

Toivottavasti se terveydenhoitaja vai kätilökö se oikeasti on niin sano tosiaan oman mielipiteensä ihan tosisteen eikä vaan mun mieliksi höpötelly et kerto suoraan oman mielipiteensä meidän tilanteesta. Ettei tarvi pelätä et joku päivä joku lastensuojelu tossa ovella -.-' vaikka ei mun mielestä toi miehen ongelma niin paha ole laadultaan.. kyl se alkoholi ois ollu paljon pahempi.

Eli tuskin ihmisillä kannattaa ressata tota käyntii etukäteen. Se sanokin et pikkusen tavarat hujan hajankaan ei haittaa et kyl sen sitten huomaa ihan muista asioista jos perheeessä ei oo kaikki hyvin tai jotain apua perhe kaipaa.. toivottavasti meidän perhe ei nyt sen mielestä kaivannut mitään apuja :D mun mielestä meillä menee hyvin vaikka vähän taistellaankin siivouksista ja semmosista :D

5 kommenttia:

 1. Saako kysyä, että mikä se miehesi ongelma on? Tuo neuvolatädin kotikäynti on mulle kyllä ihan uutta, ainakin näin ennen synnytystä. Ei meilläpäin ole tuommoista ehdoteltukaan :O

  VastaaPoista
 2. Kuten jo aikaisemmin ensimmäisessä ongelmaa koskevassa blogi kirjoituksessa tuumasin etten ole valmis jakamaan ongelmaa. Edelleenkään siitä ei tiedä kuin minä, mieheni, äitini sekä mieheni äiti nyt tuon neuvolatädin lisäksi.

  Ehkä teilläpäin ei sitten noudateta vielä tätä käytäntöä joka on alkanut yleistymään. Olen käsittänyt että se kuuluu lakiin.

  Neuvolatäti totesikin että oisko parisen vuotta meillä nyt ollut ilmeisestikkin juuri ensisynnyttäjien kohdalla ja että hekin ensin olivat olleet vastustus kannalla että miten aika riittää mutta näin.. Kai käynnin tarkoitus on tsekata onko ensimmäistä odottavat valmistautuneet synnytkseen ja lapsen tuloon ja samalla mihin oloihin lapsi tulee. Suomessahan on jo aika paljon nuita lastensuojelu tapauksia niin kai tässä ennakoidaan avun tarvetta..

  Itsestäni käynti tosiaan oli todella mukava ja nyt paljon myönteisemmin odotan synnytyksen jälkeistä kotikäyntiä :) ja oli muuten ihanaa kun mitat otettiin kotona, oli jotenkin niin väsy olo että en olis jaksanut minnekkään neuvolaan raahautua :) saisivat vaikka kaikki neuvolakäynnit olla kotona minun puolesta :)

  VastaaPoista
 3. Eikä sitä meidälläkään oikeastaan mitenkään ehdotettu vaan ilmoitettiin :D

  Ensimmäisellä neuvola kerralla saimme lapun jossa näkyi mitä milläkin raskausviikolla tapahtuu neuvolan ja lääkärin tiimoilta yms.. eli millon niskapoimu ultra yms niin tämä käynti siellä ihan luki kuten muutkin neuvolakäynnit..

  VastaaPoista
 4. Jeppis, ainakin täällä Itä-Suomessa kotikäynti on ensisynnyttäjille vakikäytäntö. Ilmoitettiin vaan että "tulossa ollaan, millon teille käy?". Minäkin tykkäsin käynnistä silloin pari vuotta sitten ja nyt vähän harmittaa, kun toisella kertaa kukaan ei olekaan tulossa käymään. Vähän vaikuttaa jopa siltä, ettei sitä ekaa käyntiä synnytyksen jälkeenkään tehdä toisen kohdalla, vaan neuvolaan on vääntäydyttävä jo pienen ollessa 2 vkoa vanha.

  Me muuten puhuttiin kaikkea yleistä sillä kotikäynnillä. Neuvolatäti oli jo tullut tutuksi ja jutskailtiin siinä sitten kaikkea yleismaailmallista mm. sisustuksesta ja täti kysyi mistä ollaan ostettu tuo sohva ja kaikkea hieman asian vierestä :D Ihan ku olis joku ystävä vaan käynyt kahvilla.

  - Piia

  VastaaPoista
 5. Meilläkin meinasi mopo karata heti ens alkuun käsistä kun hän huomasi lukunurkkani tuolin :D Oli hänen ihanoimaa tyyliä ja ihan haltioissaan kävi koskettelemassakin sitä ja kyseli että onko entisöity kun niin hyvässä kunnossa :)

  Sen verran vaan vielä, etten edes ymmärrä miksi toiset ovat niin käyntiä vastaan mitä tuolla keskustelupalstoilla lukee. Minulla ei ole ainakaan mitään salattavaa viranomaisilta ja miehen ongelmastakin kerroin avoimesti. Sittenhän minulla olisi ongelmia jos salailisin.. Kerron avoimesti miten asiat on ja toivon että hän kertoi oman mielipiteensä tilanteestamme yhtä avoimesti ja rehellisesti kuin minä. Niin ne hommat hoidetaan oikein omasta mielestäni.

  VastaaPoista