perjantai 28. joulukuuta 2012

Osastoa, lääkkeitä, mysteeri limaa...Kaikkea kivaa rv 36+5

Noniin osastolla ollaan edelleen tänään pitäisi kai vihdoin päästä tapaamaan lääkäriä, joka toivottavasti kertoo jotain mieluisia uutisia. Mene ja tiedä täällä on niin ristiriitaisia asennoitumisia noilla hoitajilla, toinen on niin et voi voi nyt ei hyvin kyllä ole arvot ja toinen on silleen noh eihän näissä nyt juuri mitään ole..

Eilen illalla tosiaan verenpaineet olikin yhtäkkiä taas kohollaan ja päivystävä lääkäri olikin määrännyt minulle verenpainelääkettä, särkylääkettä ja nukahtamistabletin yöksi O.o eipä enään kyselty niinku ensimmäisenä yönä että otatko nukahtamiseen jotain entä särkeekö päätä että otatko särkylääkkeen.. siinä vaiheessa sitä ittekkin vähän huolestu.

Aamulla tosiaan verenpaineet hyvät ja käyrääkin oteltiin mutta siinä minä en ymmärrä mitä tapahtu.. vauvan syke oli välillä muka normaali aikuisen sykkeen tasolla :O mutta hoitaja väitti että minun sykettä alkanut seuraamaan se laite.. öö missähän vaiheessa mulla tässä viime aikoina on ollu normaali syke.. ja kun laitettiin sitten mulle sormeen se varoilta se mamman sykkeen seuranta jutska niin sepä hyppi 88-101 koko loppu ajan.. käyrää otettiin yhteensä varmaan 40min ja peppukin puutu kun oikeanpuolen kylki on mulle se huonompi ollu jo pidempään. Lääkäriä kun pääsen tapaamaan niin aijon kyllä kyseenalaistaa ton että mun sykettä olis välillä seurannut..

Niin ja sitten se mysteeri lima :D Eli maha on mennyt kovaksi kun yhtäkkiä syödään täällä paljon (oikeesti KOKO AJAN) ja ihan erin laista ruokaa ku kotona. NIINPÄ SIIS asiaan kävin ennen aamiaista koittamassa vähän tuota pakko äkistystä niin mitä vielä ihmetys kumma ku tuntui että tuli tuosta toisesta reijästä eli ei siitä 2sesta vaan 1sestä tulevan jotain O.o ihan hassu tunne ja noh pyyhkäisin ja paperiin jäi ihan älytön läjä jotain liman tapaista.. sitä riitti vielä parille pyyhkäsykerralle isot määrät OISKOHAN LIMATULPPAA??? noh tulin sitten takaisin huoneeseen ja kutsuin hoitajan että voin keskustella hänen kanssaan niin häntäpä ei paljon hetkauttanut :O totesi vaan että ehkä limatulppaa et jos vaikka alkais kypsyy paikat.. no anteeksi vain jos toissapäivänä jo saapuessani lääkäri tuumi että sormelle auki, pehmeä, 3cm kaulaa niin noh mites vähän siellä enään on kaulaa tai kuinkas monelle sormelle tässä sitten ollaan jo auki...!! että niinku voisko joku vähän nyt käyttää aivojaan ja varmistaa että pääsen lääkärille hemmetti tarkistukseen... Tänään siis ollut tuommoinen inhottava hoitaja en tykkää..

Tahon joko kotiin makaa että ees maha alkais toimimaan ja omaan sänkyyn TAI että viimestään tiistai-keskiviikkona käynnistettäisiin synnytys jos ei muuten ala prkl... minä en tässä ala mitään tyhjää makoilemaan ja syömään viikko tolkulla verenpaine lääkkeitä.

Päänsärkyä ei juurikaan ole vähä semmosta jumitusta, ei kummempia mahakipuja mitä nyt niitä menkkakipuja välillä ja turvotusta on kuitenkin vieläkin..

MUT anteeksi vaan et sä voi kysyy multa mikä olo ku pakkohan siihen on vastata et ihan ok ihan hyvä.. MÄ OON POHJOSESTA ja kokenut kovia endo kipuja sekä nuorempana järisyttäviä pääkipuja et pitää olla aika kovat kivut ja päänsäryt että mä alan itkemään täällä O.o mitä ne oikeen oottaa... onhan tuota tänne blogiin tullu valiteltua mut hei ollaan odottavien osastolla eikai tässä nyt voi kuvitella että kaikki ois ihan kivutonta ja silleen,, en tiiä ihme asenne joko noilla hoitajilla tai mulla :DD kuka sen osais kertoo et kummalla??

mulle kyllä riittäis et nyt lääkäri selittäis mulle sen syke homman, ja ettei oo myrkytystä ja kävisin vaikka kotokylässä käyrillä makoilee ja muuten kotona kunnes synnytys alkaa jos kerta ei käynnistetä, mut piruvie tänne en jää tyhjää makoilee...

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän kyllä, että makaaminen maistuu puulta, mut ei sua noin vaan voida kotiin päästää, koska raskausmyrkytys on kuitenkin usein nopeesti etenevä ja hengenvaarallinen molemmille. Lääkäreiden tarvii olla aika varmoja, ettei sulla sitä ole, ennenku voivat harkita kotiuttamista.

  Ja limatulppaan hoitaja ei tod. näk. ota kantaa, koska se ei liity mitenkään mihinkään. Synnytys käynnistyy kun on sen aika ja limatulppa voi kuulemma irrota kokonaisuudessaankin esim. kuukautta ennen synnytystä. Näin mulle lääkäri kertoi, kun itse olin sairaalassa viikkokausia ennen esikoisen syntymää ja innostuin kun limatulppa tuli. Tyttö syntyi sektiolla 8 päivää myöhemmin. Kieltämättä monella se irtoo lähellä synnytystä, mut ei lähellekään aina.

  Varmaankin sulla on oikeus saada tietää kohdunsuun ja -kaulan tilanne, mutta luulen, ettei ne lääkärit ja hoitajat ole niistäkään kovin kiinnostuneita. Kuitenkin olet jo turvallisilla viikoilla synnyttään ja kokeilee ne kohdunsuuta tai ei, niin synnytyksen käynnistyminen huomataan kyllä ajallaan.

  Yritä ottaa rennosti ja jos pääset vielä kotiin ennen synnytystä, niin sehän on sitten positiivinen ylläri! Tiedän kyllä miten tuskallista siellä sairaalassa on olla, mut yritä vaan ajatella miten lohdullista on, että siellä olet parhaassa mahdollisessa huomassa ja käy mitä tahansa, niin apua on lähellä.

  Tsemppiä!

  Ps. Kovaan mahaan saat apuja kun hoitajilta pyydät. Luumumehua on varmaan ihan lähellä ja lääkkeitäkin sairaalasta löytyy :)

  VastaaPoista
 2. limatulpan irtoamisesta ei voi päätellä synnytyksen ajankohtaa oikeestaan ollenkaan, niin siks hoitajia ei varmaan kiinnosta :s sitä voi irrota jo kuukautta-kahtakin ennen ku synnytys alkaa + sitä kehittyy koko ajan lisää jos irtoilee osissa. toiset synnyttää aika nopeestikki sen irtoamisesta ja toisille ei tee mitään eli aika 50/50 tilanne :D

  VastaaPoista
 3. Helenalle: eihän siitä voikkaan mutta ois nyt joku voinut tutkia hutkia kerran täällä sairaalassa maataan että se todella oli sitä eikä mitään muuta huolestuttavaa...

  anonyymille: no ehkä se ei lääkäreitä kiinnosta mutta tämmöstä sairaalassa makaamista vihaavaa se vois motivoida jos esim olis merkkejä synnytyskanavoiden kypsymisestä :D saattas olla pikkusen eri into maata täällä... joo täytyy pyydellä jos tuntuu vielä että ei ala ihan normaalisti toimimaan tuo maha, vaikka kyllä jotenkin jo toimii onneksi.

  VastaaPoista